GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Ghid de călătorie

Publicat:03.08.2022 - 15:57

Există 31 de puncte de trecere a frontierei din Ucraina pe uscat (cu mașină, cale ferată sau râu) și 9 puncte de frontieră din România (cu mașina sau calea ferată). Cu toate acestea, majoritatea turiștilor vin pe calea aeriana. Principala poartă aeriană a țării - Aeroportul Internațional Chișinău - îndeplinește cele mai înalte standarde și inovații, oferind confort pasagerilor și conexiuni directe cu majoritatea capitalelor europene.

Republica Moldova se bucură de regim liberalizat de vize cu peste 100 de țări; Astfel, cetățenii din EU, UK, CIS, CEFTA, USA, Canada, Japan, Korea, UAE, Australia, Israel, Turkey, New Zealand, anumite țări din America de Sud și Asia, nu au nevoie de vize pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile, pe parcursul a 6 luni de la momentul primei intrări. Pentru lista completă a țărilor, ai căror cetățeni nu au nevoie de viză pentru a intra în Republica Moldova, și pentru cetățenii interesați să solicite o viză, detaliile sunt disponibile pe portalul web al Guvernului: www.evisa.gov.md

Centrul de Informare Turistică (TIC), amplasat chiar în inima capitalei oferă tuturor vizitatorilor informații despre evenimente, condiții de călătorie, tururi și itinerarii, oferind și posibilitatea organizării sejururilor. Mai mult, folosind tehnologia realității virtuale, turiștii pot „călători” prin mai multe atracții turistice înainte de a decide ce să viziteze.