GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

O nouă promoție de absolvenți ai cursurilor de perfecționare profesională la modulul „ghid de turism”

Publicat:24.05.2023 - 17:16

Pe data de 24 mai curent, 16 de reprezentanți din domeniul culturii, artei și businessului turistic din Republica Moldova au primit Certificatul și legitimația de Ghid Național de Turism.

S-a întâmplat după ce au frecventat cursurile de perfecționare profesională la modulul „Ghid de turism”, organizate în perioada 15 martie – 21 aprilie 2023 de către Centrul de Informare și Promovare în Domeniul Turismului din Republica Moldova în colaborarea cu Școala Superioară de Turism și Servicii Hoteliere ASEM, cu suportul și susținerea Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

În cadrul reciclării profesionale, ghizii au deprins instrumente privind analiza mediului de activitate turistică, legislația aferentă domeniului, tehnicile moderne de ghidaj și metodologia ghidajului, dar și alte practici utile pentru un ghid de turism.

Programul de perfecționare profesională are menirea de a răspunde necesităților reale de pregătire a specialiștilor în domeniul industriei turismului, în special a ghizilor de turism având un rol important pentru industria turismului.

Ghizii de turism sunt ambasadori ai țării, însoțind turiștii în explorarea destinației, creând experiențe memorabile și  devin o punte de legătură între turiști și comunitățile locale.

Ghizii de turism au sarcina de a descoperi și impresiona, aducând oamenilor povestea, frumos construită, frumos spusă. Oamenii au nevoie de povești. Succesul turismului depinde de ghizi, de cum aprindem în sufletul călătorului dorința de a veni, apoi de a reveni. Este un indicator important: să vrei să revii acolo unde te-ai simțit bine.

Reciclarea profesională face parte din proiectul cultural „Educație prin cultură”, inițiat de Ministerul Culturii și prevede instruirea a 40 de ghizi naționali de turism pe parcursul anului 2023.

Următoarea etapă a reciclării profesionale va avea loc în toamna anului 2023.