Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Culturii

A A A

Aplică la proiectele
Culturale / Editoriale

Rezultate

Ministrul Culturii l-a primit pe ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova

Publicat:V, 01/20/2017 - 14:40

Astăzi, 20 ianuarie, ministrul Culturii Monica Babuc a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk. Subiectul discuțiilor a vizat perspectivele dezvoltării cooperării bilaterale în domeniul culturii între cele două state.

 

În debutul întrevederii, ministrul Culturii, Monica Babuc, a punctat principalele acțiuni comune întreprinse până la etapa actuală, remarcând organizarea reciprocă a Zilelor Culturii, care este un prilej de a intensifica relațiile bilaterale, dar și colaborarea prielnică între biblioteci și între artiștii plastici. Oficialul și-a manifestat interesul în preluarea experienței dezvoltării domeniilor cinematografiei și biblioteconomiei, mai cu seamă în ceea ce privește digitizarea fondului cinematografic și cel biblioteconomic.

 

În context, ambasadorul Serghei Ciciuk a solicitat sprijinul în vederea obținerii documentației necesare privind coproducțiile moldo-belaruse. E.S. Serghei Ciciuk a vorbit despre acțiunile ce urmează a fi întreprinse cu ocazia împlinirii a 25 de ani de relații diplomatice între Republica Belarus și Republica Moldova, referindu-se la proiectarea unei coproducții documentare ce ar reliefa semnificația subiectului și ridicarea la Chișinău a unui monument al savantului Francisk Skorina.

 

La finalul discuțiilor, Monica Babuc a lansat o invitație ambasadorului Serghei Ciciuk de a participa la Festivalul internaţional de muzică “Mărţişor”, spectacolul de inaugurare al căruia va cuprinde mai multe lucrări ale compozitorului Eugen Doga, care în acest an împlinește frumoasa vârstă de 80 de ani.