GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Mai mulți bibliotecari din țară, menționați cu ocazia zilei profesionale

Publicat:03.05.2017 - 13:44

Astăzi, 3 mai, curent, la Chișinău a avut loc un eveniment festiv dedicat Zilei Bibliotecarului.

 

La eveniment au participat viceministrul Culturii Igor Șarov, directorul Programului Novateca  Evan Tracz, președintele Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova Mariana Harjevschi, directorul Bibliotecii Naționale Elena Pintilei, directori de biblioteci, bibliotecari din toată țara ş.a.

 

În mesajul său, viceministrul Culturii Igor Șarov a felicitat întreaga comunitate a bibliotecarilor din Republica Moldova cu ocazia Zilei Bibliotecarului, notând succesele din ultima perioadă, dar și problemele cu care se confruntă domeniul. Oficialul a remarcat două aspecte actuale ce vizează domeniul biblioteconomic din țară, făcând referință la noul concept al salarizării angajaților din sectorul bugetar, care vizează și angajații din domeniul culturii, precum și la proiectul Legii bibliotecilor, care urmează să fie aprobat de către Parlament în următoarea perioada, mulțumind tuturor pentru propunerile aduse la elaborarea și definitivarea documentului. De asemenea, viceministrul Culturii a mulțumit Programului național Novateca pentru aportul substanțial adus la modernizarea bibliotecilor din Republica Moldova. În cadrul evenimentului, Igor Șarov a înmânat diplome de onoare ale Ministerului Culturii, mai multor bibliotecari din țară, pentru asigurarea bunei calități a serviciilor acordate de către bibliotecile publice.

 

Totodată, pe durata evenimentului au fost anunțate rezultatele concursurilor „Cel mai bun bibliotecar” și „Cele mai reușite lucrări în domeniul biblioteconomiei și științei informării”.