GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

„Impresii din India”, fotografii de Paul Bock la MNIM

Asociația Internațională „Euro Foto Art” din Oradea (AIEFA) a pregătit pentru iubitorii de fotografie din Republica Moldova, o expoziție de artă fotografică de mare valoare artistică, intitulată „Impresii din India”, care a fost deschisă și anul trecut la Palatul Parlamentului din România, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la relațiile diplomatice dintre România și India.

Expoziția este organizată sub egida Federației Internaționale de Artă Fotografică recunoscută de UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie al Moldovei, Ambasada Indiei în România și Republica Moldova respectiv Summit Agro România, companie aparținând Corporației Japoneze „Sumitomo”, susținător al agriculturii și artei.

De această dată, pe șevaletele din holul de la intrarea în Muzeul Național de Istorie al Moldovei vor fi instalate o selecție de 50 de fotografii de format mare, realizate de renumitul artist fotograf Paul Bock din Statele Unite ale Americii, originar din Oradea, membru AIEFA. Imaginile au fost realizate în timpul unei călătorii creative a renumitului artist fotografic în vara anului 2022 în India. Imaginile pot fi vizionate și pe site-ul Asociației Internaționale: https://eurofotoart.ro/expo-paul-bock-usa/.

Vernisajul expoziției de artă fotografică intitulată „Impresii din India” va avea loc marți, 4 iunie 2024, ora 15:00, în holul de la intrarea Muzeului Național de Istorie a Moldovei, în prezența unor distinși invitați, printre care și Ambasadorul Indiei în România, Republica Moldova și Albania, Excelența Sa Rahul Shrivastava, curatorul expoziției, artistul fotograf Ștefan Tóth István, președintele AFIAP, ESFIAP și Dr. ing. Patricia Maria Ştirbu, Preşedinte Summit Agro România, Republica Moldova, Bulgaria şi Adria.

Cu această ocazie, va fi lansat albumul de artă fotografică „Impressions from India”, al fotografului Paul Bock, apărut cu sprijinul financiar al Ambasadei Indiei în România și în îngrijirea editurii „Euro Foto Art”.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi asigurate de reputatul artist orădean de violă Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul indian: „Poor Heart” de A.R. Rahman¸ „Focul în orașul Poroshmoni” de R. Tagore, „Încă te vreau” de Mithoon și „Sare Jahan Se Acha” de Suhale Mazoor. Vernisajul va fi transmis online pe adresa de facebook a Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation

Celebrul fotograf Paul Bock s-a născut la Oradea, a absolvit Liceul Clasic Mixt din orașul natal, iar după ce a obținut o diplomă de inginer de la Institutul Politenic din Timișoara, s-a întors la Oradea pentru o perioadă de timp, apoi, pentru 26 de ani., a condus un atelier de proiectare a instalațiilor petrochimice în SUA, Coreea de Sud, Venezuela, Argentina, Brazilia, Israel și Italia. Visul său din tinerețe - fotografia - a fost uitat, din cauza activităților intense din această perioadă. După ce situația familială i-a permis acest lucru, s-a dedicat și fotografiei. Astfel, din anul 2000, a studiat cu renumitul artist fotograf Larry Jeans, asistentul din tinerețe al renumitului fotograf de talie mondială Ansel Adams. În 2004 a obținut Diploma Tri - Community School of Photography din Los Angeles. În data de 4 august 2013 a devenit membru creator al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, iar din 2017 a fost numit vicepreședintele Asociației Internaționale pentru SUA. A participat cu regularitate cu lucrările sale la diverse proiecte internaționale organizate de Asociația „Euro Photo Art” în diferite părți ale lumii.

De-a lungul carierei sale artistice a obținut o serie de premii și distincții internaționale. Din lucrările sale au fost deschise două expoziții de artă fotografică în 2009 și 2018, în cea mai longevivă galerie permanentă de artă fotografică din România, Galeria „Euro Foto Art” - Oradea (RO), devenită în 2019 și cea de-a 17-a Centrul Expozițional FIAP. din lume

Dates: 
Marţi, 4 Iunie, 2024 - 15:00 to Duminică, 30 Iunie, 2024 - 17:00