GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

A fost semnat Programul de cooperare în domeniul culturii între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Culturii al Ucrainei pentru anii 2017-2021

Publicat:V, 10/20/2017 - 09:45

În contextul participării la Conferința Internațională „Ucraina Creativă”, care are loc în perioadă 19-20 Octombrie 2017, în orașul Kiev, Ucraina, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc, a avut o întrevedere cu Yevhen Nyschuk, Ministrul Culturii al Ucrainei.

 

În cadrul întrevederii, interlocutorii au trecut în revistă un șir de chestiuni de pe agenda cooperării bilaterale în domeniul culturii, fiind exprimată deschiderea celor două țări, pentru a consolida cooperarea culturală bilaterala. De asemenea, părțile și-au exprimat deschiderea de a aprofunda cooperarea regională în domeniul culturii, în special pe dimensiunea dezvoltării industriilor creative și promovării patrimoniului cultural.

 

În particular oficialii și-au exprimat deschiderea pentru a aprofunda cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, precum și creării unor oportunități noi pentru a dezvolta mobilitatea artiștilor și operelor de artă prin participarea comună a operatorilor culturali la Programul Uniunii Europene „Europa Creativă”.

 

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost semnat Programul de cooperare în domeniul culturii între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Culturii al Ucrainei pentru anii 2017-2021. Programul prevede consolidarea cooperării culturale între cele două țări, realizarea de acțiuni comune de  dezvoltare a domeniului industriilor creative, consolidarea schimburilor culturale şi cooperarea în domeniul teatral, muzical, al artelor plastice, al cinematografiei, al biblioteconomiei şi muzeografiei, al protecţiei şi utilizării eficiente a monumentelor şi a altor obiecte de patrimoniu cultural şi istoric.

 

Pe final de întrevedere Monica Babuc l-a invitat pe omologul ucrainean să întreprindă o vizită de lucru la Chișinău.