Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Culturii

A A A

Aplică la proiectele
Culturale / Editoriale

Rezultate

Conferință de presă privind lansarea celei de-a doua etape a campaniei naționale „Ne vedem la bibliotecă!”

Publicat:Fri, 03/24/2017 - 12:05

Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Programul Novateca organizează luni, 27 martie 2017, o conferință de presă privind lansarea celei de-a doua etape a campaniei naționale „Ne vedem la bibliotecă!”.

 

La eveniment vor participa:

- Monica Babuc, ministrul Culturii,

- Evan Tracz, director al Programului Novateca,

- Elena Pintilei, director al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

 

În cadrul conferinței vor fi prezentate statistici privind rezultatele bibliotecilor publice în anul 2016, precum și a sondajelor naționale desfășurate în rândul vizitatorilor bibliotecilor publice. În rezultatul procesului de echipare și instruire realizat în mai mult de 1000 de biblioteci publice din țară, evenimentul va evidenția impactul semnificativ al bibliotecilor modernizate asupra vieții cetățenilor din Republica Moldova și va familiariza publicul cu instruirile și serviciile moderne dezvoltate de biblioteci conform necesităților comunității.

 

Noua etapă a campaniei va promova ofertele de servicii oferite prin intermediul bibliotecilor publice locale. În următoarele șase luni, bibliotecile vor organiza și promova instruiri și activități în domeniile incluziunii digitale, familiei, educației non-formale pentru copii și tineri, sănătății, dezvoltării economice și agriculturii.

 

Evenimentul va avea loc în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, str. 31 august 1989 78 A, bloc 2, (intersecția str. 31 august 1989 și str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni), începând cu ora 11:00.